Sticla securizată: Soluții moderne pentru siguranța și estetică spațiului tău

Sticla securizată

Siguranţa şi estetica spaţiului unde se desfăşoară activitatea de zi cu zi sau unde se locuieşte sunt foarte importante pentru oricine. Asigurarea lor este acum mult mai simplă cu soluţii moderne şi uşor de pus în operă. Sticla securizată de calitate este o astfel de soluţie, se găseşte peste tot şi la preţuri bune şi garantează un aspect plăcut al zonelor unde se foloseşte şi o siguranţă excelentă.

Sticla securizată este un tip special de sticlă, realizată prin încălzirea sticlei la temperaturi foarte mari, de 650 grade Celsius, urmată de o răcire bruscă. Suprafeţele externe răcite cu rapiditate vor determina o compresie puternică, parametrii întregului proces fiind controlaţi electronic, calitatea sticlei securizate depinzând de variaţiile acestora.

O sticlă securizată are duritate mai mare, rezistenţă sporită la impact şi la şocuri mecanice, dacă are loc spargerea sticla securizată nu va genera accidente nedorite, nu vor sări cioburi mari de sticlă peste tot. Duritatea sticlei securizate este de 4-5 ori mai mare decât a unei sticle obişnuite, rezistenţa la îndoire creşte semnificativ, tensiunea interioară este modificată în urma compresiei materialului din timpul procesului de producţie.

Nu se poate tăia şi perfora aşa de uşor, aplicaţiile pentru sticla securizată sunt limitate din acest punct de vedere, nu se poate reutiliza la nevoie după ce s-a finalizat tot procesul de securizare.

Securitatea locuinţei sau spaţiilor unde se montează sticla securizată este îmbunătăţită, poţi să o instalezi în zonele vulnerabile la spargeri, uşi exterior, ferestre, la parterul unor locuinţe rezidenţiale.

Dacă se foloseşte pentru uşi de intrare, exterioare se pot adăuga şi elemente decorative pentru mai multă intimitate pe lângă siguranţă sporită. Uşile culisante vor avea şi ele sticla securizată, dar se va monta şi în camera copiilor, unde riscul de accidente este mai mare. Se reduce şi riscul de intrare prin efracţie în locuinţă, sticla de la geamuri, uşi nu se mai sparge atât de uşor.

Tipuri şi alte avantaje ale sticlei securizate

Aspectul general al locuinţei şi spaţiului este îmbunătăţit odată ce montezi sticla securizată, se va crea impresia de spaţiu mai mare cu acest tip de sticlă, poţi folosi sticla inclusiv în zona balustradelor sau a treptelor de sticlă. Uneori avem sticla securizată şi la maşini sau în structura serelor. Ai izolare termică şi fonică superioară dacă alegi să foloseşti sticla securizată în clădiri, locuinţe.

Când discutăm despre sticla securizată ne referim la două tipuri, cea temperată şi cea laminată. La cea temperată avem tratament aplicat sticlei obişnuite prin încălzire la temperaturi mari şi răciri rapide a suprafeţelor.

Sticla laminată are două sau mai multe foi de sticlă între care există o folie transparentă, din polivinilbutiral (PVB), deci sticla rămâne lipită împreună atunci când se sparge, integritatea structurii este păstrată. Dintre cele două tipuri sticla laminată are un aspect mai interesant pentru design şi amenajări interioare, exterioare, rezistenţa sa este ceva mai mare.

Pe termen lung sticla securizată rezistă foarte bine, nu va avea probleme cu zgârieturile, loviturile, deformări, deteriorări, mentenanţa este aproape zero, este foarte uşor de curăţat, igienizat, întreţinut indiferent unde avem montată sticla securizată.

Şi dacă tot am discutat despre montaj, sticla securizată se montează uşor, se pot personaliza caracteristicile ei şi dimensiunile, putem avea orice fel de aplicaţii în locuinţa sau clădiri în funcţie de nevoile reale ale designului şi amenajărilor interioare sau exterioare. Senzaţia oferită după montaj este de spaţiu deschis, luminos, transparenţa să permite intrarea luminii naturale în spaţii, configuraţiile arhitecturale în care poate fi integrată sunt practic infinite, depinde doar de proiectele noastre şi de imaginaţie.

Se îmbunătăţeşte simţitor confortul în locuinţe şi în clădiri de birouri, de exemplu, temperatura este constantă în interior dacă avem şi sticla securizată, nu avem nevoie de alte elemente de izolare fonică, termică suplimentare.

Aplicaţii diverse şi protecţie solară, cromatică diferită

În amenajările interioare sticla securizată are următoarele aplicaţii: se poate folosi la uşi şi ferestre, cum am văzut deja, la balustrade şi la trepte, dar şi pentru cabine de dus, compartimentări birouri, vitrine, partiţii diverse în spaţii comerciale şi rezidenţiale. Discutăm şi despre mobilier şi obiecte de decor, sticla securizată poate fi utilizată la realizarea lor şi la definirea unui design atractiv.

Sticla securizată este foarte rezistentă la schimbările bruşte de temperatură, rezistă excelent şi la temperaturi externe variabile, datorită securizării termice, îmbunătăţeşte eficienţa energetică în general la orice fel de clădiri, în orice sezon.

În plus, o astfel de sticlă oferă şi protecţie solară, nu se mai supraîncălzesc clădirile, locuinţele odată cu expunerea la radiaţie solară, deci temperatura din interior este potrivită şi vara, dar şi iarna. SPF-ul sticlei securizate este de 16, deci absoarbe cam 65% din razele UV, iar cu finisaje gri aplicate sticlei se poate îmbunătăţi şi mai mult SPF-ul.

Cromatica sticlei securizate oferă o flexibilitate foarte mare. Avem sticlă securizată disponibilă în foarte multe culori, dar şi cu grosimi şi texturi diferite, putem avea produse personalizate, inovatoare şi aplicaţii foarte interesante şi utile.

Sticla securizată rămâne cea mai bună alegere indiferent că este vorba de aplicaţii rezidenţiale sau comerciale, de clădiri de birouri diferite. Siguranţa şi estetica spaţiului unde se va folosi sticla securizată vor fi mereu pe primul plan, aşa că alegerea unei astfel de sticle este deosebit de importantă dacă vrei ca totul să arate şi foarte bine şi să nu existe accidente nedorite.

About the Author: georgi

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *