Investiții pe litoral: Ghidul cumpărătorului de apartamente la mare

apartamente la mare de vânzare

O investiţie într-un apartamente la mare este cea mai bună decizie dacă ai nevoie de o sursă stabilă şi constantă de venit din imobiliare. Zona litoralului s-a dezvoltat imens în ultimii ani, s-au construit şi se construiesc în permanenţă apartamente noi şi blocuri noi, aşa că potenţialul este unul foarte mare.

Cum ofertele s-au înmulţit şi sunt foarte multe şi atractive alegerea unui apartament la mare se complică şi mai tare. În rândurile ce urmează îţi prezentăm avantajele unei astfel de investiţii şi un scurt ghid pentru cumpărătorul care îşi doreşte apartamente la mare de vânzare.

Avantajele majore ale investiţiilor pe litoral în apartamente la mare de vânzare

Investiţia în apartamente la mare de vânzare, pe litoral, se poate dovedi o alegere excelentă pentru oricine îşi doreşte profit şi recuperarea rapidă a investiţiilor. Avantajele investiţiilor pe litoral sunt numeroase.

Valoarea proprietăţii va creşte accelerat în timp, apartamentele de la mare vor avea mereu preţuri mai bune atât pentru vânzarea ulterioară, cât şi pentru închirieri, zona litoralului este atractivă pentru turişti, pentru investitori, mai ales că există şi un potenţial de dezvoltare economică uriaş, valoarea imobiliară crescând şi mai mult de vreme ce avem investiţii publice şi private în infrastructură şi facilităţi turistice permanente la mare.

În sezonul estival veniturile din chirii vor fi mari, cererea sezonieră este ridicată, pe termen scurt vei avea o sursă de venit excelentă dacă alegi să investeşti pe litoral, în apartamente la mare. Se reduc costurile operaţionale şi cu întreţinerea apartamentelor pentru că nu discutăm de case, administrarea apartamentelor noi de la mare este simplă şi nu implică investiţii ulterioare uriaşe.

Cumpărând apartamente la mare de vânzare îţi diversifici portofoliul investiţional, ai stabilitate mai mare dacă alegi astfel de investiţii imobiliare, sursele de venit vor fi completate de una care îţi va oferi mai multă predictibilitate. Eşti protejat şi împotriva inflaţiei, valoarea proprietăţii imobiliare de la mare se va păstra sau va deveni mai mare când inflaţia creşte foarte mult.

Apartamentele la mare sunt o investiţie foarte bună şi din perspectiva locuirii în ele, îţi petreci vacanţele acolo, nu mai eşti nevoit să cheltuieşti pe cazare, pe hotel, pensiune, se poate îmbunătăţi proprietatea constant pentru a creşte valoarea şi atractivitatea de vreme ce este proprietate personală.

Finanţarea pentru apartamentele la mare este şi ea avantajoasă, băncile şi creditorii vor permite condiţii favorabile pentru credite ipotecare dacă discutăm despre cumpărare de proprietăţi pe litoral.

Cum cauţi apartamente la mare pentru investiţii inteligente pe litoral?

Atractivitatea apartamentelor la mare este foarte mare şi pentru cei care au ales să lucreze de la distanţă, aici găseşti echilibrul perfect între viaţă personală şi cea privată, liniştea de care au nevoie şi un loc care să fie cât mai aproape de plajă şi de mare, pentru relaxare excelentă oricând este nevoie de un moment de respiro.

Ştiind care sunt avantajele investiţiilor pe litoral nu îţi mai rămâne decât să cauţi şi să alegi apartamentele la mare. Oferta este una bogată şi diversificată, sunt foarte multe apartamente noi de vânzare pe litoral, de aceea ne-am gândit să îţi punem la dispoziţie un ghid complet al cumpărătorului de apartamente la mare de vânzare.

Înainte de a începe căutările îţi stabileşti bugetul pentru investiţiile pe litoral. Analizează resursele financiare de care dispui, vezi dacă poţi obţine un credit, dacă poţi plăti şi ratele în următorii ani. Include pe lista de potenţiale cheltuieli şi taxe notariale sau comisioane, renovări, dacă este nevoie de ele. Nu uita de costuri de întreţinere, de impozite, taxe de administrare dacă vei cumpăra apartamente în complex rezidenţial pe litoral.

Compară locaţiile unde se află apartamentele la mare. Contează proximitatea faţă de plajă, pentru că valoarea apartamentelor este mai mare şi au potenţial de închiriere excelent, dar şi prezenţa infrastructurii de calitate şi a facilităților, magazine, restaurante cât mai aproape, spitale, orice este nevoie pentru un trai confortabil în zonă.

Optează pentru zone în curs de dezvoltare dacă vrei să investeşti în apartamente noi la mare, fă o documentare serioasă şi despre planurile de dezvoltare urbanistică, vezi dacă există un potenţial de dezvoltare real. Discută cu specialişti în imobiliare şi dezvoltare pentru a aprecia corect adevăratul potenţial al zonei.

Suprafaţa, calitatea construcţiei şi verificarea cererii, criterii importante când alegi să faci investiţii pe litoral în apartamente la mare

Atenţie şi la suprafaţă şi la compartimentare, spaţiile trebuie să fie cât mai ofertante pentru chiriaşi sau pentru tine, compartimentarea practică este de dorit pentru a creşte valoarea proprietăţii şi atractivitatea. Accesul trebuie să fie uşor la apartamente, securitatea să fie excelentă, parcări private, camere de supraveghere, paza la intrarea în bloc.

Mergi şi vezi apartamentele şi evaluează calitatea lor la faţa locului, nu te baza pe fotografii şi filmări, descrieri de pe site-urile dezvoltatorilor sau de pe site-urile de anunţuri. Nu ar strica să ai cu tine şi un expert imobiliar sau un dezvoltator cu experienţă ca să te ajute să faci mereu cea mai bună alegere.

Calitatea construcţiei şi blocurilor în care sunt apartamente la mare de vânzare este importantă. Se vor verifica materialele şi standardele de construcţie respectate întocmai, actele, autorizaţiile de construcţie, acte de proprietate. Apartamentele noi de pe litoral sunt cea mai bună investiţie de fiecare dată când se discută despre calitatea construcţiei.

Verifică cererea de pe piaţa locală, din zona respectivă, preţurile la cumpărare, închiriere, vânzare, potenţialul de închiriere, sezonier sau pe termen lung, cele cu potenţial pe termen lung vor avea preţuri mai mari, dar profitul este excelent.

About the Author: georgi

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *