Ghid complet despre leasing operațional pentru afacerile în ascensiune

leasing operaţional

Leasingul operaţional a fost gândit pentru o mulţime de tipuri de companii. Dacă de regulă te gândeşti la un leasing operaţional când ai o firmă la început de drum şi vrei o flotă auto fără o investiţie prea mare, îţi doreşti predictibilitate, trebuie să ştii că acest tip de leasing se poate accesa şi când ai o afacere în ascensiune.

Ce este afacerea în ascensiune si cum o recunosti? O afacere în ascensiune este acea afacere care se va dezvolta rapid, câştigă popularitate, are o creştere organică în privinţa veniturilor, impactului pe piaţă. Cresc vânzările mai mult decât te aştepţi, cota de piaţă, baza de clienţi se dezvoltă rapid, veniturile sunt mai mari, valoarea companiei este mai mare, apar profiturile mai rapid, recunoaşterea brandului este îmbunătăţită.

Orice afacere în ascensiune poate fi în plină expansiune, dar poate să prezinte şi potenţial ridicat de creştere sau să se afle într-o fază de dezvoltare accelerată. Afacerea în ascensiune se adaptează mai bine la schimbările pieţei şi poate oferi clienţilor servicii de calitate într-un mod eficient şi mai ales competitiv.

Afacerile în ascensiune au nevoie de leasing operaţional pentru a menţine ascensiunea şi creşterea şi a proteja veniturile deja acumulate, profitabilitatea atinsă cu greu, poate, după ani de aşteptare şi de muncă.

În practică nu blochezi banii în vehicule, le iei printr-un contract de leasing operaţional, le poţi folosi cum doreşti, de mentenanţă şi alte servicii adiţionale se va ocupa firma de leasing. Ai doar ratele lunare de plătit, fixe, predictibilitatea este excelentă, iar cu banii economisiţi poţi alimenta ascensiunea şi dezvoltarea afacerii tale.

Ce este leasingul operaţional şi ce avantaje ai dacă deţii o afacere în ascensiune?

Leasingul operaţional nu este altceva decât un transfer al dreptului de utilizare al unei flote către o companie în schimbul achitării unor rate lunare ce vor acoperi costuri diverse, de funcţionare, asigurare, mentenanţa, taxe şi impozite, reparaţii şi costuri administrative, dobânzi.

Clientul nu îşi va asuma riscuri, firma de leasing le preia pe toate, maşinile îţi stau la dispoziţie oricând şi sunt reparate la nevoie, ştiind că ai la dispoziţie mereu maşini de schimb că să îţi continui activitatea.

Odată ce ai încheiat un contract de leasing operaţional pe 1-5 ani ai parcul auto externalizat total sau parţial, cum doreşti, managementul flotei revine firmei de leasing. Ratele lunare stabilite de la început rămân fixe pe toată perioada de derulare a contractului, ele reprezentând însumate TCO-ul maşinii, fără alte costuri adiţionale. La finalizarea contractului îl prelungeşti dacă doreşti, poţi să modifici termenii şi în timpul derulării dacă apar situaţii neprevăzute sau ai o ascensiune mult mai rapidă decât te-ai aşteptat sau ceva mai lentă.

Soluţia leasingului operaţional pentru afacerile în ascensiune este cea mai bună dacă ne gândim şi la avantajele oferite de acest tip de leasing. În prima fază ai flexibilitate mai mare în privinţa opţiunilor de finanţare. Leasingul operaţional îţi permite să îţi creionezi contractul şi înţelegerea cu firma de leasing în funcţie de nevoile companiei tale şi să fii sigur de la început că primeşti doar servicii de calitate, pe care te poţi baza.

Pe de altă parte, ai un management simplificat al flotei auto, al maşinilor, nu te mai gândeşti la el mereu, firma de leasing se ocupă de tot pentru ca tu să ai timp mai mult pentru dezvoltarea afacerii în direcţia dorită.

Bugetul este mai uşor de stabilit şi de personalizat în funcţie de ce se întâmplă cu firma, accesul la maşini şi tehnologii moderne, bine întreţinute şi reparaţii rapide, mentenanţa profesionistă, maşini de schimb când altele intră în service. Nu plăteşti avans, nu ai costuri iniţiale că în cazul vânzărilor.

Etapele de parcurs pentru încheierea unui contract de leasing operaţional

Câştigi şi la nivel de taxe plătite, ai deductibilitate garantată prin leasingul operaţional, toate taxele care rămân se plătesc lunar de firma de leasing, eviţi să mai faci drumuri şi să stai la cozi interminabile.

Pe lângă taxe ştii că ai şi revizii şi controale făcute la timp, ai anvelopele schimbate şi stocarea lor în siguranţă este garantată, la fel şi montarea. Numărul de kilometri şi gradul de uzură al maşinilor sunt monitorizate constant, autoturismele vor funcţiona în parametri optimi mereu.

Care sunt paşii de parcurs pentru a încheia un contract de leasing operaţional?

  • Căutarea firmei de leasing

Este nevoie de documentare şi de compararea ofertelor şi experienţei firmelor de leasing înainte de a alege una singură. Fiecare firmă are un site, aşa că este bine să citeşti toate informaţiile şi să le compari cu nevoile tale şi cu aşteptările tale până să iei o decizie.

  • Selectarea maşinilor

După ce ai găsit firma de leasing vezi dacă are şi maşinile de care ai nevoie pentru flota ta auto. Atenţie la mărci, la tehnologii, dar şi la întreţinerea autovehiculelor.

  • Negocierea termenilor contractuali

Este indicat să negociezi cât poţi de mult termenii contractuali în cazul unui leasing operaţional. Valoarea reziduală, perioada de leasing, ratele lunare, kilometraj, alte servicii, toate trebuie înţelese şi negociate. Verifică servicii oferite, termeni de reziliere contract, flexibilitatea contractuală.

  • Semnarea contractului de leasing operaţional

După ce înţelegi termenii contractuali şi eventualele clauze închei contractul şi primeşti maşinile dorite pe o perioadă acceptată de la început.

About the Author: georgi

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *